dimecres, de desembre 01, 2010

emprenyada monumental

Sóc a la biblioteca de la UPC. Estic absolutament sorpresa i indignada, i em temo que hem comès un error de concepte. La gent no sap distingir entre una biblioteca i una sala d'estudi. M'explico:

la biblioteca Rector Gabriel Ferrater és un molt bon lloc per estudiar. Hi ha espai, llum, unes butaques fantàstiques per llegir... tot bé, fins aquí?

Magnífic.


La gent no calla.

Però no és que no calli i xiuxiuegi i el cúmul de petites converses a cau d'orella es faci lleugerament molest. No. La gent xerra amb una impunitat total. Sense vergonyes, sense tallar-se gens ni mica. En veu ben alta. He sentit com el noi del meu davant concertava l'hotel on aniria a esquiar. Com flirtejava amb la noia del costat. Un altre dels nois de la taula ha decidit que la taula d'estudi era prou bona per tocar la bateria. I un altre es dedica a comentar exercicis en veu alta i a mirar-me malament cada vegada que li clavo una mirada.


Estimats senyors estudiants de la upc irrespectuosos, xerraires i amb tots els indicis de ser completament imbècils. Una sala d'estudi serveix per estudiar. S'hi pot estudiar, fer treballs en grup, comentar.

Una biblioteca serveix per estudiar, per llegir, per agafar material de consulta, per dormir, fins i tot. Però no per parlar. És tan complicat d'entendre?

Això em porta a pensar que és una questió de concepte. La biblioteca de lletres de la facultat de filologia és meravellosa. No se sent a ningú, i el sol fet de suggerir al company del costat de sortir a fer un cigarret pot provocar la indignació i les mirades de desaprovació de la meitat dels usuaris de la biblioteca. Aquí, la gent parla.


Ep, potser sóc una histèrica, però trobo que no costa tant d'entendre. És l'únic requisit que demanen les biblioteques, el silenci.

Doncs a callar.


Si no publico en el proper mes, serà perquè m'han enxampat en ple assassinat de futurs enginyers amb incontinència verbal. He dit.


5 comentaris:

Oriol ha dit...

Aixxx... no t'ofusquis per quatre estúpids que van a la biblio a emprenyar. Segur que el proper cop no n'hi haurà i podràs estudiar còmodament instal.lada en aquelles butaques ;)

Anònim ha dit...

Doncs ves a la teva facultat i trobaràs gent callada com tu!!!

(amb amor, reina!!! però els de ciències són de ciències)

MDV ha dit...

Però aquesta no és la biblio on et xiulen si et sona el mòbil?
Jo no hi he anat massa vegades però sempre he pogut estudiar bé...

M'he fet seguidora del teu blog. Encara no sé ben bé com funciona això, ja ho veurem!!

Muaaa!!

Jesús M. Tibau ha dit...

t'entenc perfectament. Hi ha espais on el silenci hauria d'estar sobreentès, però es veu que no. En general, em desagrada trobar-me en lloc on hi ha gent que parla en veu molt alta, envaint el nostre espai. Trobo que és una actitud irrespectuosa

LURDES ESTRUCH ha dit...

doncs jo la vaig trobar ("Ermessenda", tv3) una producció força ajustada històricament, estèticament i artísticament, i reeixida pel que fa al treball dels actors, no sols de Laia Marull. tampoc cal ser tan negatius. "Infidels" sí, que no superaria mai cap llindar valoratiu a l'hora de justificar-ne l'emissió (opino), i mira que va aguantar temporades en pantalla...